De Beste Vriezers
Waarom is ijs beter in een vriezer?

Waarom is ijs beter in een vriezer?

Geplaatst door 06-11-2021 14:55 door Ferry Muts

IJs is al lang een favoriet van velen over de hele wereld, met een grote verscheidenheid aan smaken en creaties in ijssalons en supermarkten. Maar als het gaat om het maken van zelfgemaakt ijs, grijpen velen naar het gemak van een vriezer of ijsmachine. Hoewel het lijkt alsof ijs maken zonder vriezer of machine "net zo lekker" is, zijn er meestal veel minder onvolkomenheden en een hogere kwaliteit wanneer je een vriezer of machine gebruikt.

In een vriezer of ijsmachine worden de ingrediënten voor zelfgemaakt ijs op een specifieke manier geroerd en bevroren. Het blazen van koude lucht in de machine zorgt ervoor dat de ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld en bevriezen tot een consistente consistentie, wat resulteert in een romige, gladde traktatie. Invriezen zonder machine leidt meestal tot ijzige plekken, dikkere brokken en andere inconsistenties.

Door het blazen wordt ook lucht in het ijs opgenomen, wat resulteert in een luchtig en luchtig resultaat. Zonder dit proces wordt ijs vaak dichter en vaster omdat er niet zoveel lucht in het mengsel zit. Zelfgemaakt ijs kan ook rommelig zijn en meer inspanning vergen omdat je werkt met temperamentvolle ingrediënten als room en eieren, waardoor het mogelijk meer hoofdpijn geeft dan nodig is.

Machinaal bereid ijs heeft ook het voordeel dat je precieze instellingen kunt bepalen, zoals hardheid en textuur. Daarmee kun je een zelfgemaakt ijsje precies afstemmen op de smaak van degene die het maakt. Als je geen ijsmachine hebt, vertrouw je op tijd, temperatuur en zoveel geduld als je kunt opbrengen, en dat is geen manier om een kwaliteitsproduct te maken.

Zelf ijs maken kan eenvoudiger zijn, voordeliger, en het is erg leuk. Maar als je het serieus meent om regelmatig ijs te gaan maken, kan investeren in een vriezer of ijsmachine een wereld van verschil maken in het eindresultaat. Met eentje kun je je recepten perfectioneren, zodat het ijs elke keer weer net zo romig en heerlijk is als je zou verwachten.