De Beste Vriezers
Onderhoudstips en trucs om je vriezer in topconditie te houden

Onderhoudstips en trucs om je vriezer in topconditie te houden

Geplaatst door 16-02-2022 18:07 door Sophie Jacobiatus

Vriezers spelen een belangrijke rol bij het veilig houden van je voedsel en je keuken, dus het is belangrijk om ze in topconditie te houden. Als je de tijd neemt om enkele eenvoudige onderhoudstips en -trucs te volgen, blijft je vriezer in topconditie en verminder je het risico op dure reparaties.

Probeer eerst en vooral te beperken hoe vaak je de deur opent. Telkens als je de deur opent, stijgt de temperatuur in je vriezer en ontsnapt er koude lucht, waardoor de vriezer harder moet werken en langer moet draaien om de lucht weer af te koelen. Gebruik een georganiseerd systeem om gelijksoortige artikelen te groeperen en haal eruit wat je in één keer nodig hebt. Zo hoef je de deur minder vaak te openen.

Neem eens per maand de tijd om je vriezer op te ruimen en alle oude spullen weg te gooien. Dit houdt het overzichtelijk en maakt het gemakkelijker om snel te vinden wat je zoekt. Let goed op de afdichtingen rond de deur en zorg dat ze in goede staat zijn en niet uitgedroogd. Worden de afdichtingen broos of gebarsten, vervang ze dan om de vriezer luchtdicht te houden.

Het is ook belangrijk om de buitenkant en binnenkant van je vriezer vrij te houden van stof en vuil. Neem elke drie tot vier maanden de tijd om de buitenkant af te vegen met een mild schoonmaakmiddel en let daarbij goed op de gebieden rond de spoelen. Gebruik binnenin de vriezer een stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. De tijd nemen om de buitenkant van je vriezer vrij van stof en vuil te houden is vooral belangrijk bij condensatormodellen, omdat de ventilatorbladen deeltjes uit de lucht aanzuigen.

Tenslotte moet je de afvoerbak of -buis aan de achterkant en onderkant van je vriezer controleren. Dit helpt om gesmolten ijs of condensatie, die problemen kunnen veroorzaken en zich na verloop van tijd kunnen ophopen, te verwijderen. Afhankelijk van het type model dat je hebt, moet je misschien een milde poederoplossing in de pan of buis strooien om verstoppingen, overlopend water en overmatige ijsophoping te helpen voorkomen.

Door de tijd te nemen om je vriezer regelmatig te onderhouden met deze tips en trucs, kun je hem in tiptop conditie houden en jezelf behoeden voor onnodige en dure reparaties.